Sommar
Utan gluten
Chimichurri kyckling med rostad klyftpotatis, fetaost-och gurksallad
4.19 (369)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Rödvinsvinäger
- olivolja
- flingsalt
- svartpeppar
- salt
- vitvinsvinäger
Vitlök
2 klyfta
Bladpersilja
20 g
Torkad oregano
1 msk
Chili flakes
½ tsk
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
3 msk
Flingsalt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Minutfilé
300 g
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gurka
1 st
Vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Fetaost
50 g
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 588 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 39 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Grovhacka vitlök och bladpersilja. Lägg i en bunke och blanda i torkad oregano, chili flakes, rödvinsvinäger, olivolja, flingsalt och lite nymald svartpeppar (spara 3/4 dl av chimichurrin till servering). Lägg ner minutfilé i marinaden och låt marinera minst 15 min.
Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp kycklingen på en skärbräda eller ett fat och låt vila några minuter innan servering.
Halvera gurka och gröp ur kärnhuset (lblanda ner kärnhuset i den resterande chimichurrin). Skär gurkan i 1-cm tjocka halvmånar. Finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda med smulad fetaost, lite vitvinsvinäger och salt.
Servera kycklingen med resten av chimichurrin, rostad klyftpotatis och feta- och gurksallad.
Smaklig måltid!