Gazpacho med rostad paprika och fetaosttopping

Sommar

0,5 kg CO2e
Vegetariskt

Gazpacho med rostad paprika och fetaosttopping

4.14 (93)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
Rostad paprika
¾ burk
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
1 ½ msk
Srirachasås
½ förp
Salt
½ tsk
Svarta bönor
1 förp
Rostad paprika
¼ burk
Bananschalottenlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Mandelspån
15 g
(Mandel)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 488 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Protein: 18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna mandelspånen hastigt i en torr och het stekpanna!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Värm surdegspavé mitt i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
Häll av rostad paprika. Skär hälften av paprikan i mindre bitar (spara resten till steg 4). Skär snackgurka och tomat i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. 
Lägg alla skurna grönsaker, vatten, vitvinsvinäger, olivolja, srirachasås och salt i en rymlig bunke. Mixa allt till en slät soppa med stavmixer. Smaka eventuellt av med lite mer salt.
Häll av och skölj svarta bönor. Tärna rostad paprika smått. Finhacka bananschalottenlök och bladpersilja. Smula fetaost. Blanda allt i en skål.
Servera gazpachon kall (eller värm hastigt i en kastrull) tillsammans med nygräddat bröd. Toppa med fetaosttopping och mandelspån (se tips!).
Smaklig måltid!