Pasta med ostsås, broccoli och tomat- och basilikasallad
Vegetariskt

Pasta med ostsås, broccoli och tomat- och basilikasallad

3.47 (94)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Broccolibuketter
1 förp
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
1 dl
Crème fraiche
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Tanelli hårdost
2 st
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Basilika creme
1 förp
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 693 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Protein: 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Riv Tanelliost på fina sidan av rivjärnet. 
Koka mezze maniche enligt tidsangivelse på förpackningen. Låt broccolibuketter koka med de sista 2 minuterna.
Smält smör i en liten kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör runt. Vispa ner vatten och crème fraiche, lite i taget. Koka ca 3 min. Vispa ner den rivna osten. När osten smält, dra från värmen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Tärna tomat och lägg i en bunke. Blanda ner basilika creme och ruccola.
Häll av pastan och broccolin. Lägg tillbaka i kastrullen och rör ned ostsåsen. Blanda väl. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera ost- och broccolipasta med tomat- och basilikasallad.
Smaklig måltid!