Köttfärsgulasch med zucchini, yoghurt och surdegspavé

Köttfärsgulasch med zucchini, yoghurt och surdegspavé

4.15 (521)
Under 20 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • socker
  • balsamvinäger
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Bakpotatis
1 st
Zucchini
½ st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Tomatpuré
½ förp
Kons. körsbärstomater
½ förp
Vatten
2 dl
Köttbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 685 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 220°C (vanlig).
Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök. Skala bakpotatis. Tärna zucchini och bakpotatis. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök och nötfärs ca 3 min. Tillsätt zucchini, bakpotatis och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner socker, torkad rosmarin, spiskummin, chili flakes (efter smak), torkad oregano, balsamvinäger, kinesisk soja, tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad köttbuljong. Sjud ca 10 min, tills potatisen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera köttfärsgulasch med nygräddat bröd och matyoghurt.
Smaklig måltid!