Rosmarinstekt kyckling med tzatziki, bulgur och ruccola
3.72 (85)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- olivolja
Bulgur
125 g
Gurka
½ st
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Minutfilé
300 g
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Svartpeppar
Olivolja
Gurka
½ st
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 478 kcal
- Fett: 15 g
- Kolhydrater: 40 g
- Protein: 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv gurka och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, matyoghurt, salt och nymalen svartpeppar.
Krydda minutfilé med salt, torkad rosmarin och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skär resten av gurkan i mindre bitar och strimla rödlök tunt. Lägg allt i en skål och blanda med ruccola, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera rosmarinstekt kyckling med bulgur, tzatziki och ruccolasallad.
Smaklig måltid!