Cashew chicken med jasminris
Laktosfri
Utan gluten

Cashew chicken med jasminris

Rätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • balsamvinäger
  • socker
  • olja
  • salt
Ingefära
½ bit
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1 dl
Balsamvinäger
2 msk
Socker
1 msk
Chili flakes
1 krm
Vitlök
2 klyfta
Broccoli
1 st
Gul paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Kycklinglårfilé
300 g
Olja
Salt
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 710 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll japansk soja i en skål och tillsätt majsstärkelse. Rör tills majsstärkelsen löst sig. Blanda ner vatten, balsamvinäger, socker, ingefära, chili flakes och pressad vitlök.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Tärna gul paprika och skiva bananschalottenlök. Hacka cashewnötter. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Putsa inte bort något fett, det smälter i pannan och ger god smak.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok och stek kycklingen 4-5 min på hög värme. Lägg över på en tallrik och ställ tillbaka pannan på värmen. Hetta upp lite mer olja och stek grönsakerna 1-2 min. Tillsätt kycklingen och woksåsen. Koka 2-3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Strö cashewnötter över woken och servera med jasminris och lite extra chili flakes.
Smaklig måltid!