Vegetariskt
Hunan pannoumi noodles - Kinesisk wok med chili, färsk ingefära, pannoumi och sesamfrön
3.96 (818)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
Äggnudlar
1 förp
Sesamfrön
1 msk
Röd paprika
½ st
Grön paprika
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Pannoumi
1 förp
Majsstärkelse
1 påse
Olja
Kinesisk wok- och dippsås
1 förp
Sesamolja
½ msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 652 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 73 g
- Protein: 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili kan variera i hetta, smaka dig fram till önskad styrka!
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Strimla röd och grön paprika. Klyfta rödlök. Strimla röd chili (se tips!). Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär pannoumi i tärningar. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
Lägg majsstärkelse på ett fat. Vänd pannoumitärningarna i majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek osten runtom, ca 3 min, tills de fått en frasig yta. Låt rinna av på lite hushållspapper. Låt woken stå till punkt 6.
Häll bort överflödig olja. Fräs alla skurna grönsaker ca 2 min. Tillsätt "kinesisk wok- och dipsås" och sesamolja, koka ihop ca ½ min. Tillsätt den stekta pannoumin och koka ihop ytterligare ca ½ min. Blanda ner de kokta nudlarna och woka ihop.
Servera nudelwoken toppad med rostade sesamfrön.
Smaklig måltid!