Laktosfri
Pannbiff med timjanbräserad lök, matvete och ljummen rotfruktssallad
4.05 (769)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Selleri·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- mjölk
- ägg
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
- vatten
- socker
Matvete
125 g
Morötter
300 g
Rotselleri
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Ägg
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Smör
Rödlök
½ st
Torkad timjan
1 tsk
Vetemjöl
1 tsk
Balsamvinäger
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
Vatten
2 dl
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 737 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 74 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morot och rotselleri i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Klyfta rödlök och blanda med rotfrukterna. Rosta allt ytterligare ca 8 min.
Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs. Forma smeten till 2 lika stora biffar. Stek ca 2 min per sida i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsform (spara stekpannan till punkt 5). Tillaga klart biffarna i nedre delen av ugnen (under rotfrukterna) ca 15 min, tills de är helt genomstekta.
Strimla rödlök. Stek löken på medelvärme i den använda stekpannan ca 3 min. Krydda med torkad timjan. Pudra över vetemjöl. Blanda ner balsamvinäger, kinesisk soja, vatten, socker och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min.
Blanda kokt matvete, rostade rotfrukter och ruccola. Servera med pannbiff och timjanbräserad lök.
Smaklig måltid!