Pannbiff med timjanbräserad lök, matvete och ljummen rotfruktssallad
Laktosfri

Pannbiff med timjanbräserad lök, matvete och ljummen rotfruktssallad

4.06 (985)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Selleri
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk
  • ägg
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • vatten
  • socker
Matvete
125 g
(Vete)
Morötter
300 g
Rotselleri
300 g
(Selleri)
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Smör
(Mjölk)
Rödlök
½ st
Torkad timjan
1 tsk
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Balsamvinäger
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 dl
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 737 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morot och rotselleri i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Klyfta rödlök och blanda med rotfrukterna. Rosta allt ytterligare ca 8 min.
Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs. Forma smeten till 2 lika stora biffar. Stek ca 2 min per sida i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsform (spara stekpannan till punkt 5). Tillaga klart biffarna i nedre delen av ugnen (under rotfrukterna) ca 15 min, tills de är helt genomstekta.
Strimla rödlök. Stek löken på medelvärme i den använda stekpannan ca 3 min. Krydda med torkad timjan. Pudra över vetemjöl. Blanda ner balsamvinäger, kinesisk soja, vatten, socker och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min.
Blanda kokt matvete, rostade rotfrukter och ruccola. Servera med pannbiff och timjanbräserad lök.
Smaklig måltid!