Laktosfri
Ugnsbakad lax med sesamfrö, ingefärssås, pak choy och friterad lök
4.16 (540)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vatten
- salt
- vetemjöl
Jasminris
135 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Olja
Kinesisk soja
½ förp
Kinesisk wok- och dippsås
1 förp
Socker
½ msk
Vatten
3 msk
Laxfilé
2 st
Sesamfrön
1 förp
Salt
1 krm
Gul lök
1 st
Salt
1 krm
Vetemjöl
1 msk
Olja
Pak choy
1 st
Sesamfrön
1 förp
Olja
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 643 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka ingefära och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull och fräs ingefära och vitlök ca 1 min. Tillsätt kinesisk woksås, kinesisk soja, socker, vatten och . Låt sjuda ca 2 min, tills såsen börjar tjockna.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda laxen med salt och pensla på lite av ingefärssåsen. Strö över sesamfrön. Tillaga mitt i ugnen ca 12, eller tills den blir klar.
Grovhacka gul lök och lägg i en skål. Krydda med salt och låt stå och dra ca 5 min. Tillsätt vetemjöl och blanda väl. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek löken frasig, ca 3 min. Lägg över på ett fat med hushållspapper.
Skär pak choy i klyftor. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs pak choy ca 3 min. Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och strö över sesamfrön och friterad lök.
Servera sesambakad lax med jasminris, ingefärssås och pak choy. Toppa med friterad lök.
Smaklig måltid!