Ugnsbakad torskfilé med brynt hasselnötssmör, rotsellericrème och dill
0,5 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten

Ugnsbakad torskfilé med brynt hasselnötssmör, rotsellericrème och dill

4.21 (1161)
Under 40 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Rotselleri
300 g
(Selleri)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Hasselnötter
20 g
(Hasselnötter)
Smör
25 g
(Mjölk)
Vitvinsvinäger
½ tsk
Dill
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 537 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 140°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och skär rotselleri i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i en mixerbunke. Tillsätt smör och mjölk. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Skär torskfilé i portionsbitar och lägg i en smord ugnsform. Krydda med salt. Tillaga ca 15 min i mitten av ugnen.
 Grovhacka hasselnötter. Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Dra från värmen och blanda ner hasselnötter och vitvinsvinäger.
Plocka dillen. Servera ugnsbakad torsk med rotsellericrème, kokt potatis och brynt hasselnötssmör. Toppa med dillvippor.
Smaklig måltid!