Phad thai med ägg och jordnötter

Lägre pris

Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Phad thai

med ägg och jordnötter
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
Risnudlar
½ förp
Lime
1 st
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Socker
1 msk
Rödlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Koriander
20 g
Böngroddar
1 förp
Ägg
2 st
(Ägg)
Olja
1 msk
Morot
1 st
Chili flakes
1 förp
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
647 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
68 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
 Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en liten skål. Blanda ner pressad saft från limen, japansk soja och socker i skålen.
Skala och strimla morot. Strimla rödlök. Finhacka vitlök. Grovhacka koriander och skölj böngroddar. Vispa ihop äggen i en separat skål.
 Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs morotsjulienne, rödlök och vitlök ca 1 min. Tillsätt äggen och stek ytterligare ca 1 min. Tillsätt nudlarna, woksås, koriander och böngroddar, woka ihop ca 1 min. Krydda med chili flakes.
Strö jordnötter över woken och servera direkt!
Smaklig måltid!