Lägre pris
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Phad thai
med ägg och jordnötterNytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
Risnudlar
½ förp
Lime
1 st
Japansk soja
1 förp
Socker
1 msk
Rödlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Koriander
20 g
Böngroddar
1 förp
Ägg
2 st
Olja
1 msk
Morot
1 st
Chili flakes
1 förp
Hackade jordnötter
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 647 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 68 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en liten skål. Blanda ner pressad saft från limen, japansk soja och socker i skålen.
Skala och strimla morot. Strimla rödlök. Finhacka vitlök. Grovhacka koriander och skölj böngroddar. Vispa ihop äggen i en separat skål.
Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs morotsjulienne, rödlök och vitlök ca 1 min. Tillsätt äggen och stek ytterligare ca 1 min. Tillsätt nudlarna, woksås, koriander och böngroddar, woka ihop ca 1 min. Krydda med chili flakes.
Strö jordnötter över woken och servera direkt!
Smaklig måltid!