Morotssoppa med rostade kikärtor och limeyoghurt

Lägre pris

Vegetariskt

Morotssoppa med rostade kikärtor och limeyoghurt

4.08 (83)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
  • bakplåtspapper
Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Olja
Vitlök
1 klyfta
Coconut cream
1 förp
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Majsstärkelse
1 msk
Olja
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ krm
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 565 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Baka surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. 
Slanta morötter och grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs allt ca 2 min.
Tillsätt pressad vitlök, coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Låt puttra ca 10 min eller tills morötterna är mjuka. 
Häll av och skölj kikärtor. Torka med hushållspapper och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med majsstärkelse, neutral olja, chili flakes (efter smak) och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskal med matyoghurt och salt i en skål. 
 Mixa soppan slät med stavmixer. Späd eventuellt med mer vatten. Smaka av med lite salt och pressad saft från den använda limen. 
Toppa morotsoppan med kikärtskrutonger. Servera med surdegspavé och en klick limeyoghurt.
Smaklig måltid!