Spaghetti verde med hasselnötter, zucchini och pannoumi
Vegetariskt

Spaghetti verde med hasselnötter, zucchini och pannoumi

4.1 (1009)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • sparat pastavatten
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Spaghetti
200 g
(Vete)
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Babyspenat
25 g
Babyspenat
40 g
Hasselnötter
20 g
(Hasselnötter)
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Sparat pastavatten
½ dl
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 703 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
 Skär zucchini på längden och skrapa ur kärnhuset (kärnhuset är till hasselnötsröran i steg 4). Strimla zucchini och rödlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs zucchini och rödlök på hög värme ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg över på en tallrik och täck med lock. Torka ur och spara stekpannan.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten när du häller av pastan.
 Grovhacka hasselnötter. Lägg kärnhuset från zucchinin i en mixerbunke. Tillsätt babyspenat, hackade hasselnötter, pressad vitlök, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till önskad konsistens med en stavmixer. 
Grovriv pannoumi. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek pannoumin ca 1 min, tills osten har fått fin färg. 
Blanda avhälld pasta med hasselnötsröran, det sparade pastavattnet och zucchinifräs. Toppa med nystekt pannoumi och resten av babyspenaten.
Smaklig måltid!