Jalapeñomarinerade kycklingspett med grön ärtkräm, koriander och potatissallad
Utan gluten

Jalapeñomarinerade kycklingspett med grön ärtkräm, koriander och potatissallad

4.09 (94)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
Kycklingspett
300 g
Koriander
20 g
Lime
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Gröna ärtor
1 förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Potatis
400 g
Pak choy
1 st
Chilimajonnäs
1 förp
(Ägg, Senap)
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 741 kcal
  • Fett: 42 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Är det grillväder? Grilla gärna kycklingen.

Skär potatis i mindre bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten.
 Hetta upp en stek- eller grillpanna och grilla kycklingen ca 8 min runtom, tills den är helt genomstekt.
 Grovhacka koriander. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt gröna ärtor, pressad saft från halva den använda limen, salt och nymald svartpeppar. Mixa ihop grovt med en stavmixer. Rör ner matyoghurt. Smaka av med salt och limesaft.
 Strimla pak choy. Häll av potatisen och låt den stå utan lock och ånga av några minuter. Blanda ner chilimajonnäs och pak choy. Smaka av med lite salt.
Servera grillade kycklingspett med potatissallad och grön ärtkräm.
Smaklig måltid!