Ponzustekt fläskkarré med vietnamesisk kålsallad, lime och sojamajonnäs
1,0 kg CO2e
Laktosfri

Ponzustekt fläskkarré med vietnamesisk kålsallad, lime och sojamajonnäs

4.21 (1038)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • salt
  • olja
Jasminris
135 g
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk sojasås
½ msk
(Sojabönor)
Röd chili
½-1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
2 tsk
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Spetskål
200 g
Morot
1 st
Fläskkarré
300 g
Salt
1 krm
Majsstärkelse
1 msk
Olja
Ponzu
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Sesamfrön
½ förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 832 kcal
  • Fett: 39 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
 Finstrimla röd chili. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en rymlig bunke och blanda med pressad limesaft, pressad vitlök, socker och japansk soja.
Skiva spetskål tunt. Skala och strimla morötter. Lägg allt i bunken med dressing och blanda ordentligt (gärna med händerna).
Strimla fläskkarré blanda med salt och majsstärkelse i en bunke. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek köttet ca 7 min, tills det är genomstekt. Låt köttet rinna av på en tallrik med hushållspapper.
Häll bort fettet från stekpannan och lägg sedan tillbaka köttet tillsammans med ponzusås. Låt koka ihop ca 2 min, tills det blir glansigt och karamelliserat. Strö över sesamfrö.
Servera ponzustekt fläskkarré med jasminris, spetskålsallad och sojamajonnäs.
Smaklig måltid!