Black bean enchiladas med guacamole och pico de gallo

Mexiko

Vegetariskt

Black bean enchiladas med guacamole och pico de gallo

4.08 (75)
Under 40 min
21 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vatten
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Rödlök
⅔ st
Lime
½ st
Socker
1 tsk
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Majs
1 förp
Svarta bönor
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Vatten
2 dl
Majsstärkelse
½ påse
Grönsaksbuljong
1 påse
Three spices
½ påse
Olja
Salt
Svartpeppar
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Tomat
1 st
Rödlök
⅓ st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Salt
Svartpeppar
Koriander
10 g
Avokado
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Lime
½ st
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 781 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 101 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva rödlök tunt och lägg i en skål. Blanda med pressad limesaft och socker. Låt stå tills servering.
Tärna röd paprika. Finhacka gul lök och vitlök. Häll av majs. Häll av och skölj svarta bönor. 
Blanda tomatpuré, vatten, majsstärkelse, grönsaksbuljong och three spices i en kastrull. Låt koka upp. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek paprika och lök på hög värme ca 3 min. Tillsätt majs, svarta bönor och 1 dl av den uppkokta såsen och låt koka ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Fyll varje tortillabröd med bönfyllning och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt i en smord ugnsform. Häll resten av den uppkokta såsen över. Fördela riven mozzarella ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills osten smält. 
Tärna tomat smått. Finhacka rödlök och koriander. Blanda tomat, lök och koriander i en skål. Smaksätt med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar. 
Finhacka koriander. Skala och kärna ur avokado. Lägg avokadoköttet i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, pressad limesaft och salt. Mixa ihop med stavmixer. Vänd ner hackad koriander. 
Klyfta resten av limen. Servera enchiladas med pico de gallo, guacamole, limepicklad rödlök och limeklyfta.
Smaklig måltid!