Vitlöksbakade kycklinglår på ben med kålsallad, bulgur och ajvar relish
Laktosfri

Vitlöksbakade kycklinglår på ben med kålsallad, bulgur och ajvar relish

Rätten saknar betyg
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
Kycklinglår
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Persillade
⅔ påse
(Svaveldioxid)
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
1 krm
Bulgur
125 g
(Vete)
Coleslawmix
1 förp
Persillade
⅓ påse
(Svaveldioxid)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
Cocktailtomater
250 g
Ajvar relish
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 698 kcal
  • Fett: 36 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna en stektermometer!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Lägg kycklinglår på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, persillade, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
 Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. 
Lägg coleslawmix i en skål. Blanda med persillade och lite olivolja. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Servera vitlöksbakade kycklinglår med kålsallad, cocktailtomater, bulgur och ajvar relish.
Smaklig måltid!