Chorizoragu med frasig gnocchi och pecorino
Laktosfri

Chorizoragu med frasig gnocchi och pecorino

4.05 (173)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Potatisgnocchi
500 g
(Vete)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Riven pecorino
25 g
(Mjölk)
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Olivolja
Chorizofärs
200 g
(Svaveldioxid)
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 707 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 96 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Lägg potatisgnocchi i en bunke med kallt vatten och låt stå till steg 4. Frys in resten av gnocchin.
Klyfta rödlök och tomat. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs chorizofärs, lök, tomat, torkad timjan och pressad vitlök ca 3 min.
Tillsätt vitvinsvinäger och tomatpuré. Fräs ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt.
 Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs väl avrunnen gnocchi på hög värme ca 4 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rör om då och då, tills gnocchin har fått jämn stekyta.
Lägg upp mixsallad på ett fat och ringla på vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Strö riven pecorino över den nystekta gnocchin. Servera chorizoragu med gnocchi och sallad.
Smaklig måltid!