Kycklinggryta med lime och jordnötter

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
11
Points®värde per portion

Kycklinggryta med lime och jordnötter

4.18 (550)
Under 35 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • svartpeppar
Salladslök
½ förp
Lime
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Curry
½ tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
½ tsk
Hackade jordnötter, (40 g)
1 förp
(Jordnötter)
Socker
1 msk
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Vatten
2½ msk
Svartpeppar
Jasminris
1 dl
Vitkål
300 g
Koriander
20 g
Olja
1 tsk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla salladslök och vitkål. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet (spara till punkt 6). Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm stora. 
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingbitarna och krydda med curry, salt och chili flakes (efter egen smak) ca 5 min, tills kycklingen fått fin färg och är helt genomstekt. 
Lägg hackade jordnötter, socker, japansk soja och vatten i en mixerbunke. Mixa med en stavmixer till en sås. Häll över i grytan, koka upp och sjud ca 2 min. 
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs vitkålen tills den fått fin färg och mjuknat något, ca 5 min. 
 Ta grytan från värmen och rör ner salladslök, limeskal och pressad limesaft. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa kycklinggrytan med koriander. Servera med stekt vitkål och jasminris.
Smaklig måltid!