Kalkonfärsbollar i ingefärsbuljong med nudlar och koriander
Laktosfri

Kalkonfärsbollar i ingefärsbuljong med nudlar och koriander

4.13 (624)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • äggula
  • olja
  • vatten
  • socker
Ingefära
½ bit
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Äggula
1 st
(Ägg)
Ströbröd
2 msk
(Vete)
Olja
Ingefära
½ bit
Broccoli
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Socker
½ tsk
Olja
1 msk
Srirachasås
½ förp
Koriander
10 g
Äggnudlar, (125 g)
1 förp
(Ägg, Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 713 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till nudlarna i punkt 2.
Skala ingefära. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Finhacka hälften av koriandern och grovhacka hälften. Ställ den grovhackade koriandern i kylen till servering. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. 
Finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke och blanda ner kalkonfärs, salt, nymald svartpeppar, äggula, finhackad koriander och ströbröd. Låt smeten stå och svälla några minuter. Forma till ca 8 köttbollar Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn kalkonfärsbollarna ca 4 min.
 Finhacka ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig kastrull och fräs ingefära och vitlök ca 1 min. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja och socker. Koka upp.
Tillsätt kalkonbollarna till ingefärsbuljongen och koka ca 5 min, tills de är helt genomstekta. Låt broccolin koka med de sista 2 minuterna.
 Blanda neutral olja och srirachasås i en skål.
Servera nudlar i djupa tallrikar. Häll över varm ingefärsbuljong, broccoli och kalkonfärsbollar. Toppa med lite chiliolja och grovhackad koriander.
Smaklig måltid!