Krämig risotto med ärtröra, parmesan, spenat och räkor
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- kräftdjur
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Risotto
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Risottoris
150 g
Olivolja
½ msk
Vitt matlagningsvin
1 dl
Gröna ärtor
1 förp
Babyspenat
15 g
Parmesanost, (20 g) (Mjölk)
1 bit
Salt
Svartpeppar
Till servering
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Babyspenat
15 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Risotto: Koka upp vatten och kycklingbuljong i en kastrull.
- Hacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, pressad vitlök och risottoris ca 2 min. Häll ner vitt matlagningsvin och låt det koka in något under omrörning. Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
- Lägg gröna ärtor, babyspenat och lite av risottobuljongen i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en puré.
- Finriv parmesanost. Ta risotton från värmen och blanda ner ärtpurén tillsammans med riven parmesan (spara lite till servering) i risotton, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Häll av räkor. Rör ner babyspenat i risotton. Servera risotton i djupa skålar med räkor och toppa med riven parmesan.