Elotes med rostad sötpotatissallad
och fetaosttoppingRätten saknar betyg
Under 30 min
14 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Matyoghurt
ca 1 dl
Vitlök
½-1 klyfta
Salt
½ krm
Majskolvar
1 förp
Lime, (limeskal)
1 st
Fetaost
25 g
Chili flakes
1-2 krm
Romansallad
1 st
Lime, (limesaft)
1 st
Svarta bönor, (380 g)
1 förp
Rödlök
1 st
Selleristjälk
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta sötpotatis. Lägg sötpotatis och majskolv på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Lägg matyoghurt (spara ca 1 msk) i en skål. Blanda med pressad vitlök och salt.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg rostad majs på ett fat och låt svalna något. Bre den sparade yoghurten på ena sidan av majskolvarna. Toppa med riven fetaost, limeskal och chili flakes (efter egen smak).
Häll av och skölj svarta bönor. Strimla rödlök och selleristjälk. Blanda pressad limesaft, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Blanda ner svarta bönor, lök, selleri och koriander. Skär romansallad i mindre bitar.
Blanda ner rostad sötpotatis och romansallad i salladsskålen.
Servera sötpotatissallad med elotes och en klick vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!