Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- smör
Rostad potatis
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Dressing
Citron
1 st
Salladslök
1 förp
Rött äpple
1 st
Tomat
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bladpersilja
20 g
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Näringsvärde per portion
- Energi 491 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 47 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Rostad potatis: Halvera potatis och lägg i en smord långpanna. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Dressing: Tvätta citron ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Finstrimla salladslök, tärna äpple och tomat. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner citronskal, matyoghurt, dijonsenap, vitvinsvinäger, torkad timjan, pressad vitlök och salt.
- Skär fläskkotlett i 2 skivor. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Grilla eller hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Halvera den använda citronen och grilla eller stek med snittytan nedåt någon minut.
- Blanda ner rostad potatis i salladsskålen med dressing. Pressa grillad citron över det nygrillade köttet.
- Grovhacka bladpersilja och strö över potatissalladen. Servera med citrongrillad fläskkotlett.