Utan gluten
Citrongrillad fläskkotlett med fransk potatissallad
Rätten saknar betyg
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- smör
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Salladslök
1 förp
Rött äpple
1 st
Tomat
1 st
Matyoghurt
1 dl
Dijonsenap
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bladpersilja
20 g
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 491 kcal
- Fett: 17 g
- Kolhydrater: 47 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg i en smord långpanna. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Tvätta citron ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Finstrimla salladslök, tärna äpple och tomat. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner citronskal, matyoghurt, dijonsenap, vitvinsvinäger, torkad timjan, pressad vitlök och salt.
Skär fläskkotlett i 2 skivor. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Grilla eller hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Halvera den använda citronen och grilla eller stek med snittytan nedåt någon minut.
Blanda ner rostad potatis i salladsskålen med dressing. Pressa grillad citron över det nygrillade köttet.
Grovhacka bladpersilja och strö över potatissalladen. Servera med citrongrillad fläskkotlett.
Smaklig måltid!