Örtrostade kycklinglår på ben med potatis och majssalsa med koriander
20-30
Laktosfri
Utan gluten

Örtrostade kycklinglår på ben med potatis och majssalsa med koriander

Ingredienser

Allergener
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Rostad potatis

Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st

Örtrostade kycklinglår

Kycklinglår
1 förp
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk

Majssalsa

Koriander
20 g
Majs
1 förp
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar

Tomatsallad

Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 850 kcal
  • Fett 55 g
  • Kolhydrater 50 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Lägg potatis på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Örtrostade kycklinglår: Krydda kycklinglår med örtmix och salt. Lägg på plåten med potatis. Tillaga plåten i mitten av ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 82°C).
  4. Majssalsa: Finhacka koriander. Häll av majs och lägg i en skål. Blanda med majonnäs, koriander, salt och lite nymald svartpeppar. 
  5. Tomatsallad: Klyfta tomat. Strimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. 
  6. Servera örtrostade kycklinglår med potatis, majssalsa och tomatsallad.