Örtrostade kycklinglår på ben med potatis och majssalsa med koriander
Laktosfri
Utan gluten

Örtrostade kycklinglår på ben med potatis och majssalsa med koriander

3.65 (309)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Kycklinglår
1 förp
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Koriander
20 g
Majs
1 förp
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 850 kcal
  • Fett: 55 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Lägg potatis på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper.
 Krydda kycklinglår med örtmix och salt. Lägg på plåten med potatis. Tillaga plåten i mitten av ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 82°C).
Finhacka koriander. Häll av majs och lägg i en skål. Blanda med majonnäs, koriander, salt och lite nymald svartpeppar. 
Klyfta tomat. Strimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. 
Servera örtrostade kycklinglår med potatis, majssalsa och tomatsallad. 
Smaklig måltid!