Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vetemjöl
- mjölk
- salt
- neutral olja
- smör
Kålpannkaka
Vetemjöl (Vete)
1 dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Ägg (Ägg)
3 st
Salt
½ tsk
Spetskål
200 g
Neutral olja
Bacontopping
Tärnat bacon
1 förp
Gul lök
2 st
Smör (Mjölk)
Till servering
Rårörda lingon
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 651 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 60 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd två stekpannor för snabbare tillagning!
- Kålpannkaka: Vispa ihop vetemjöl, mjölk, ägg och salt till en pannkakssmet i en rymlig bunke. Finstrimla spetskål, blanda ner i smeten.
- Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek smeten ca 3 min per sida, tills den är gyllenbrun. Lägg över på en tallrik och spara stekpannan (se tips). Täck gärna pannkakan med lite aluminiumfolie.
- Bacontopping: Stek tärnat bacon i en torr stekpanna ca 3 min, tills den är knaprig. Lägg över på ett fat med hushållspapper. Spara stekpannan.
- Skiva gul lök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek lök ca 5 min. Blanda med bacon.
- Dela pannkakan i fyra delar. Toppa med bacontopping. Servera med en klick rårörda lingon.