Ingredienser
2 pers
Allergener
- Svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- socker
- vatten
Pasta
Linguine (Vete)
200 g
Salsicciafrikadeller i tomatsås
Broccoli
1 st
Gul lök
1 st
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Olivolja
Krossade tomater
1 förp
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
1 förp
Salt
½ tsk
Socker
2 krm
Vatten
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 667 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 88 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelse: Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Skiva gul lök. Forma salsicciafärsen till små köttbullar.
- Pasta: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Koka med broccolin de sista 2 min. Spara ca 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
- Salsicciafrikadeller i tomatsås: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och stek salsicciafrikadellerna ca 2 min. Tillsätt löken och stek ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, peppar- och fänkålsmix, salt och socker. Sjud ca 7 min, tills salsiccian är helt genomkokt.
- Blanda ihop pasta och salsicciafrikadeller i tomatsås, späd eventuellt med lite pastavatten om såsen känns för tjock. Servera direkt!