Laktosfri
Pasta med kyckling, ruccolapesto och citron
3.62 (190)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- svartpeppar
Riven parmesan
25 g
Ruccola
30 g
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Olja
2 msk
Citron
1 st
Zucchini
1 st
Olja
Kycklingfilé strimlad
250 g
Vitlök
1 ½ klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Riven parmesan
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 727 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 76 g
- Protein: 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 4. Tillsätt ca ½ msk salt per liter vatten.
Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg undan till servering.
Lägg riven parmesan, ruccola, pressad vitlök, salt, neutral olja och ca ½ tsk pressad citronsaft i en mixerbunke. Mixa till en pesto med stavmixer.
Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
Tärna zucchini. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs strimlad kyckling ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och zucchini, fräs allt ytterligare ca 3 min. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Häll av pastan, men spara ca 1 dl av pastavattnet. Lägg tillbaka den avhällda pastan i kastrullen och blanda med kycklingfräs, ruccolapesto och pastavatten. Blanda ordentligt, smaka eventuellt av med mer salt och nymald svartpeppar.
Klyfta resten av den använda citronen. Lägg upp pasta i tallrikar och toppa med rivet citronskal och riven parmesanost. Servera med citronklyfta.
Smaklig måltid!