Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
Ris
Jasminris
135 g
Teriyakilax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Salt
Grönsaker
Broccoli
1 st
Snackgurka
1 st
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 658 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
- Ris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Teriyakilax: Lägg laxfilé i en smord ugnsfrom (ca 15x20 cm). Krydda med lite salt. Häll på teriyakisås över laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills laxen är klar.
- Grönsaker: Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Koka mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär snackgurka i stavar. Klyfta lime.
- Servera teriyakilax med jasminris, broccoli, gurkstavar och limeklyfta.