Grekisk citronkyckling på ben med ajvaryoghurt, fetaost och rostad potatis
Utan gluten

Grekisk citronkyckling på ben med ajvaryoghurt, fetaost och rostad potatis

3.79 (270)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Citron
1 st
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklinglår
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Ajvar relish
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 787 kcal
  • Fett: 46 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

För ett krispigare kycklingskinn - ställ ugnen på grillfunktion de sista 2-3 minuterna.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Blanda lite olivolja, pressad vitlök, pressad saft från citronen, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Lägg ner kycklinglår i bunken och blanda runt. Lägg upp kycklingen i mitten på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
 Lägg potatis (halvera eventuellt stora potatisar för kortare tillagningstid) runt kycklingen på plåten. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i mitten av ugnen ca 25 min, eller tills kycklingen är helt genomstekt.
 Blanda ihop matyoghurt, ajvar relish, salt och lite nymald svartpeppar.
 Skär gurka i mindre bitar och strimla rödlök så tunt som möjligt. Smula fetaost. Lägg allt i en skål och blanda ihop till en sallad med lite olivolja eller servera allt i separata skålar.
Servera citronkyckling med rostad potatis, ajvaryoghurt och gurk- och fetaostsallad. 
Smaklig måltid!