20-30
Tacopanna med nötfärs, mozzarella, picklad jalapeño och rökt chilidressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Picklad rödlök och jalapeño
Rödlök
1 st
Jalapeño
1 st
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
½ dl
Socker
3 msk
Tacopanna
Gul paprika
1 st
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rökt chilikrydda
½ förp
Mexikansk grillkrydda (Svaveldioxid)
½ förp
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Rökt chilidressing
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Rökt chilikrydda
½ förp
Till servering
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 894 kcal
- Fett 53 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du inte har ett lock, täck med ett ark aluminiumfolie!
- Förberedelser: Strimla gul paprika. Skiva rödlök och jalapeño tunt.
- Picklad rödlök och jalapeño: Koka upp vatten, vitvinsvinäger och socker i en kastrull. Ta från värmen och vänd ner rödlök och jalapeño. Låt dra tills servering.
- Tacopanna: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärs på hög värme ca 4 min, tills det är genomstekt. Krydda med salt, lite nymald svartpeppar och rökt chilikrydda. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
- Hetta upp lite mer olja i den använda stekpannan och fräs paprika ca 2 min, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg tillbaka färsen i pannan och krydda med mexikansk grillkrydda. Fördela mozzarella i mindre bitar ovanpå. Lägg på ett lock (se tips) och låt stå på låg värme tills osten smält.
- Rökt chilidressing: Blanda majonnäs och rökt chilikrydda i en skål.
- Till servering: Grovhacka koriander. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. Frys in resten av bröden!
- Servera tacopanna toppad med rökt chilidressing, picklad rödlök och jalapeño och koriander. Låt alla fylla sina egna tortillabröd!