30-40
Laktosfri
Vitlöksbakade kycklinglår på ben med kålsallad, bulgur och ajvar relish
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vitvinsvinäger
Vitlöksbakade kycklinglår
Kycklinglår
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Persillade (Svaveldioxid)
⅔ påse
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
1 krm
Bulgur
Bulgur (Vete)
125 g
Kålsallad
Coleslawmix
1 förp
Persillade (Svaveldioxid)
⅓ påse
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
Till servering
Cocktailtomater
250 g
Ajvar relish
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 698 kcal
- Fett 36 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna en stektermometer!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Vitlöksbakade kycklinglår: Lägg kycklinglår på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, persillade, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Bulgur: Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
- Kålsallad: Lägg coleslawmix i en skål. Blanda med persillade och lite olivolja. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
- Servera vitlöksbakade kycklinglår med kålsallad, cocktailtomater, bulgur och ajvar relish.