Mexikansk kyckling i tortillabröd med bönröra och koriander
20-30
9
Points®värde per portion

Mexikansk kyckling i tortillabröd med bönröra och koriander

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • socker
  • vatten

Mexikansk kyckling

Kycklingfilé
300 g
Spiskummin
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
1 tsk

Bönröra

Svarta bönor, (190 g)
1 förp
Röd chili
1 st
Rödlök
½ st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Spiskummin
1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vatten
1 dl

Till servering

Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Tortillabröd (Vete)
2 st
Mixsallad
30 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du äta flera tortillabröd har de 4 Points per styck.

  1. Mexikansk kyckling: Dela kycklingfilé i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda med spiskummin, salt och nymald svartpeppar. 
  2. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och fräs kycklingbitarna ca 5 min, tills de är helt genomstekta. Lägg på ett fat och täck med folie, spara stekpannan. 
  3. Bönröra: Häll av och skölj svarta bönor. Skiva röd chili (om du vill ha mildare chili, ta bort kärnhuset). Hacka rödlök.
  4. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Fräs lök, chili och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt svarta bönor, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, rödvinsvinäger, socker, salt, lite nymald svartpeppar och vatten. Låt vätskan koka in något. Mosa bönorna lätt med en gaffel. 
  5. Till servering: Tärna tomat och finhacka rödlök. 
  6. Värm gärna tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. 
  7. Fyll varma tortillabröd med mexikansk kyckling, bönröra, mixsallad, matyoghurt och koriander. Rulla ihop och ät direkt.