Falafelsallad med bulgur och mynta
20-30
Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Falafelsallad med bulgur och mynta

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • neutral olja
  • salt

Falafel

Falafelmix
100 g
Vatten
1½ dl
Neutral olja
1 msk

Sallad

Bulgur (Vete)
1 dl
Isbergssallad
½ st
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Tomat
1 st
Mynta
20 g

Tomatsås

Pizzasås
1 förp
Srirachasås
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Falafel: Koka upp vatten och häll över falafelmixen. Låt svälla minst 10 min.
  2. Sallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tomatsås: Blanda pizzasås, srirachasås (efter egen smak) och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt.
  4. Sallad: Skär isbergssallad och gurka i mindre bitar. Strimla rödlök tunt. Klyfta tomat. Plocka blad från mynta. Blanda allt i en salladsskål eller servera allt separat. 
  5. Falafel: Forma falafelsmeten till 8 bollar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek falafeln runt om på medelhög värme ca 6 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera nystekt falafel med sallad, bulgur och tomatsås.