Spaghetti med köttfärssås
3.88 (341)
Under 30 min
10 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- balsamvinäger
- salt
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Morot
1 st
Olja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Tomatpuré
½ förp
Balsamvinäger
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Köttbuljong
½ påse
Torkad oregano
1 msk
Salt
Svartpeppar
Spaghetti
125 g
Ruccola
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka schalottenlök och vitlök. Skala och riv morot.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs schalottenlök och vitlök glansig, ca 2 min. Tillsätt nötfärs och fräs ytterligare ca 4 min. Blanda ner riven morot.
Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, krossade tomater, köttbuljong och torkad oregano. Koka upp och sjud till servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Servera köttfärssås med spaghetti och toppa med ruccola.
Smaklig måltid!