Creamy chicken pot med paprika och mango chutney
15-20

Creamy chicken pot med paprika och mango chutney

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • vatten

Krämig kycklingpanna

Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Minutstrimlor
300 g
Salt
1 krm
Neutral olja
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Mango chutney
1 ½ msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Babyspenat
30 g

Tillbehör

Basmatiris
125 g
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 670 kcal
  • Fett 13 g
  • Kolhydrater 95 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Strimla röd paprika. Klyfta rödlök tunt. 
  2. Tillbehör: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Krämig kycklingpanna: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn kyckling minutstrimlor ca 3 min på hög värme. Krydda med salt. Lyft upp och lägg på en tallrik, spara pannan.
  4. Hetta upp lite ny neutral olja i den använda pannan och fräs grönsakerna hastigt. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong, kinesisk soja, chili flakes och mango chutney. Låt puttra ca 2 min.
  5. Lägg ner den stekta kycklingen i såsen. Tillsätt vispgrädde och sjud ytterligare ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt.  Vänd ner babyspenat i pannan. 
  6. Tillbehör: Klyfta lime. Servera krämig kycklingpanna med nykokt basmatiris och limeklyftor.