Pasta alla Bolognese med lättpanerad aubergine, fetaost och ruccola
3.65 (139)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
- vetemjöl
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Nötfärs
250 g
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Torkad timjan
¾ tsk
Salt
1 krm
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Aubergine
1 st
Salt
½ tsk
Vetemjöl
2 msk
Olivolja
Linguine
200 g
Fetaost
50 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 763 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 86 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 5.
Tärna aubergine och lägg i ett durkslag. Blanda med salt och låt ligga och dra ca 15 min.
Klyfta bananschalottenlök och finhacka vitlök. Fräs nötfärs i en stekgryta med lite olivolja ca 5 min, tills färsen fått fin stekyta. Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré, torkad rosmarin, torkad timjan och salt. Fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ytterligare ca 10 min.
Låt auberginetärningarna torka på lite hushållspapper. Vänd auberginen i vetemjöl. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek den mjölpanerade auberginen tills den har fått en fin stekyta, ca 4 min.
Koka linguine i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Smula sönder fetaosten. Servera nykokt pasta med nötfärsragu. Toppa med stekt aubergine, ruccola och smulad fetaost.
Smaklig måltid!