Laktosfri
Utan gluten
BBQ- kyckling med chimichurrimajonnäs
rostad paprika och mandelRätten saknar betyg
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg·
- Senap·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- rödvinsvinäger
- olivolja
- svartpeppar
Potatis
400 g
Olja
Salt
Olja
Kycklingfilé
300 g
BBQ-sås
1 förp
Bladpersilja
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
½-1 klyfta
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Chilimajonnäs
½ förp
Röd paprika
1 st
Mandelspån
25 g
Vitlök
1 klyfta
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Isbergssallad
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 633 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 55 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis. Halvera röd paprika (till paprikadressingen) och ta bort kärnhuset. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och lite salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn kycklingfilé ca 2 min per sida. Krydda med lite salt och nymalen svartpeppar. Lägg över i en ugnsform och pensla kycklingen med BBQ-sås. Tillaga ca 10 min i nedre delen av ugnen, tills den är helt genomstekt.
Finhacka bladpersilja och bananschalottenlök. Lägg i en skål och blanda ner pressad vitlök, rödvinsvinäger, salt och chilimajonnäs.
Lägg mandelspån, pressad vitlök, rödvinsvinäger, olivolja och flytande honung i en mixerbunke. Lägg ner den rostade paprikan och mixa ihop med en stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Klyfta isbergssallad och lägg i en salladskål, blanda ner dressingen i salladen.
Servera bbq-kyckling med chimichurrimajonnäs, sallad med rostad paprika och mandel och rostad potatis.
Smaklig måltid!