Vegetariskt
Mezze maniche i krämig paprikasås
med fetaost, oliver och pinjenöttopping3.98 (161)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 förp
Röd chili
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Mezze maniche rigate
200 g
Pinjenötter
20 g
Rödlök
1 st
Timjan
10 g
Snackoliver
2 förp
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 748 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 88 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För en mildare sås, ta bort frön och fröfäste från den färska chilin!
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Finhacka gul lök, vitlök och röd chili (se tips). Skär röd paprika i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs paprika, lök, vitlök, chili och torkad timjan ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, vatten, vispgrädde och grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 10-12 min, tills paprikan känns mjuk. Mixa såsen slät med stavmixer. Smaka av med salt.
Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
Rosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål. Finhacka rödlök. Repa timjanbladen från stjälkarna och finhacka bladen. Grovhacka snacksoliver och smula fetaost. Blanda ner allt i skålen med pinjenötter.
Häll av pastan och blanda med paprikasåsen. Servera toppad med oliv- och pinjenötstopping.
Smaklig måltid!