Pasta med kyckling, ruccolapesto och citron
Laktosfri

Pasta med kyckling, ruccolapesto och citron

3.63 (188)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • svartpeppar
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Ruccola
30 g
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Olja
2 msk
Citron
1 st
Zucchini
1 st
Olja
Kycklingfilé strimlad
250 g
Vitlök
1 ½ klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 727 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Protein: 51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 4. Tillsätt ca ½ msk salt per liter vatten.
Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg undan till servering.
 Lägg riven parmesan, ruccola, pressad vitlök, salt, neutral olja och ca ½ tsk pressad citronsaft i en mixerbunke. Mixa till en pesto med stavmixer.
Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
 Tärna zucchini. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs strimlad kyckling ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och zucchini, fräs allt ytterligare ca 3 min. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Häll av pastan, men spara ca 1 dl av pastavattnet. Lägg tillbaka den avhällda pastan i kastrullen och blanda med kycklingfräs, ruccolapesto och pastavatten. Blanda ordentligt, smaka eventuellt av med mer salt och nymald svartpeppar.
Klyfta resten av den använda citronen. Lägg upp pasta i tallrikar och toppa med rivet citronskal och riven parmesanost. Servera med citronklyfta.
Smaklig måltid!