Krämig tomat- och parmesanpasta med knaperstekt kalkonbacon

Krämig tomat- och parmesanpasta med knaperstekt kalkonbacon

4.09 (662)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
¾ påse
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Babyspenat
30 g
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Kalkonbacon
100 g
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 774 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 89 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vispgrädde och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Blanda ner riven parmesanost. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. Om ni vill, mixa såsen slät med stavmixer.
Halvera cocktailtomater. Lägg upp tomat och babyspenat i separata skålar, eller lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Koka mezze maniche enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Strimla kalkonbacon och stek frasig i en stekpanna med olivolja. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Blanda nykokt pasta med tomat- och parmesansås. Lägg upp i tallrikar och toppa med riven parmesan och kalkonbacon. Servera med grönsaker.
Smaklig måltid!