Lax med kokt potatis, dill och äppelremoulade

ViktVäktarna

Utan gluten
10
Points®värde per portion

Lax med kokt potatis, dill och äppelremoulade

4 (70)
Under 30 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • flytande margarin
  • vitvinsvinäger
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
2 krm
Flytande margarin
1 tsk
Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Majonnäs
1 msk
(Ägg)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Curry
2 krm
Småpotatis
400 g
Snackgurka
1 st
Dill
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Krydda laxfilé med salt och låt stå till punkt 5.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid. 
 Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Lägg hälften av dillen i en skål, spara resten till servering.
Blanda ned äpple, matyoghurt, majonnäs, vitvinsvinäger, flytande honung och curry i skålen med dill.
 Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek laxen ca 3 min per sida, tills den är klar.
 Skiva snackgurka tunt. Servera stekt lax med kokt potatis, äppelremoulade och gurka. Toppa med hackad dill.
Smaklig måltid!