Thailändsk sallad med jasminris, nötfärs, färska örter och jordnötter
20-30
3,9 kg CO2e
Laktosfri

Thailändsk sallad med jasminris, nötfärs, färska örter och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • neutral olja
  • svartpeppar

Dressing

Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½-1 tsk
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp

Sallad

Koriander
20 g
Mynta
20 g
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st

Köttfärs

Neutral olja
Nötfärs
250 g
Svartpeppar
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp

Till servering

Jasminris
135 g
Hackade jordnötter (Jordnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 713 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Salladen går lika bra att servera allt var för sig!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dressing: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka vitlök. Pressa limesaft i en skål och blanda ner limeskal, vitlök, chili flakes (efter egen smak), socker och japansk soja. Smaka eventuellt av med mer socker. 
  3. Sallad: Grovhacka koriander och mynta. Skär tomat i små klyftor. Skär snackgurka i tunna skivor (gärna på mandolin). Lägg allt i en salladskål (se tips!).
  4. Köttfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärs på hög värme ca 4 min. Krydda med lite svartpeppar och tillsätt soja och ingefärssåsen. Stek ytterligare ca 1 min, tills nötfärsen är helt genomstekt.
  5. Blanda salladen med dressingen.
  6. Servera thailändsk sallad med nykokt jasminris och köttfärs. Toppa med hackade jordnötter.