Krämig auberginepasta med ruccola- och böntopping
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Krämig auberginepasta med ruccola- och böntopping

Ingredienser

Allergener
  • Havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar

Krämig aubergine- och tomatsås

Aubergine
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Socker
½ tsk
Örtmix
1 förp
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Svartpeppar

Pasta

Spaghetti (Vete)
200 g

Ruccola- och böntopping

Vita bönor
1 förp
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Citron
½ st
Salt
1 krm
Olivolja
1 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 733 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 106 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

För en mildare chili, dela chilin och skär bort frön och fröfäste innan du skivar den.

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Förberedelse: Tärna aubergine. Finhacka gul lök och vitlök. Skiva röd chili, tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak.
  3. Krämig aubergine- och tomatsås: Hetta upp olivolja i en stekgryta och tillsätt aubergine och salt. Stek ca 5 min. Rör ner gul lök, vitlök och chili, stek ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, socker, örtmix och imat fraiche. Koka ca 5 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Pasta: Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  5. Ruccola- och böntopping: Häll av och skölj vita bönor. Tärna tomat och grovhacka ruccola. Lägg allt i en skål och blanda ner salt, olivolja och pressad citronsaft.
  6. Häll av spaghettin och blanda ner i pastasåsen. Servera krämig auberginepasta med ruccola- och böntopping