20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Krämig auberginepasta med ruccola- och böntopping
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
Krämig aubergine- och tomatsås
Aubergine
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Socker
½ tsk
Örtmix
1 förp
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Svartpeppar
Pasta
Spaghetti (Vete)
200 g
Ruccola- och böntopping
Vita bönor
1 förp
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Citron
½ st
Salt
1 krm
Olivolja
1 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 733 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 106 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
För en mildare chili, dela chilin och skär bort frön och fröfäste innan du skivar den.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Förberedelse: Tärna aubergine. Finhacka gul lök och vitlök. Skiva röd chili, tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak.
- Krämig aubergine- och tomatsås: Hetta upp olivolja i en stekgryta och tillsätt aubergine och salt. Stek ca 5 min. Rör ner gul lök, vitlök och chili, stek ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, socker, örtmix och imat fraiche. Koka ca 5 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Pasta: Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
- Ruccola- och böntopping: Häll av och skölj vita bönor. Tärna tomat och grovhacka ruccola. Lägg allt i en skål och blanda ner salt, olivolja och pressad citronsaft.
- Häll av spaghettin och blanda ner i pastasåsen. Servera krämig auberginepasta med ruccola- och böntopping