Kafta - nötfärskebab med ajvar relish, bulgur och gurksallad
15-20

Kafta - nötfärskebab med ajvar relish, bulgur och gurksallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vatten
  • bakplåtspapper

Kafta

Gul lök
1 st
Nötfärs
250 g
Paprikapulver
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Salt
½ tsk
Vatten
1 msk
Bakplåtspapper
1 st

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Rödlök
1 st
Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Ajvar relish
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 554 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Lägg färsen mellan två bakplåtspapper och kavla med en brödkavel för att få den tunt utkavlad!

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Kafta: Grovriv gul lök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, paprikapulver, pressad vitlök, tomatpuré, salt och vatten. Platta ut kebabfärsen tunt på en plåt med bakplåtspapper (se tips!). Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills köttet är helt genomstekt.
  4. Grönsaker: Skiva rödlök tunt. Skär snackgurka i mindre bitar.
  5. Kafta: Skär kebabköttet i långa strimlor, ca 2 cm breda.
  6. Servera kafta med bulgur, grönsaker, matyoghurt och ajvar relish.