Mexikansk bowl med rostad zucchini, bönor, majs och avokado
20-30
Utan gluten
Vegetariskt
13
Points®värde per portion

Mexikansk bowl med rostad zucchini, bönor, majs och avokado

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Rostad zucchini

Zucchini
1 st
Neutral olja
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Ris

Basmatiris
1 dl

Dressing

Salladslök
½ förp
Lime
1 st
Olivolja
½ msk
Spiskummin
1 förp
Chili flakes
2 krm
Salt

Till servering

Majs
1 förp
Svarta bönor
1 förp
Avokado
½ st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Salladslök
½ förp
Tomatsalsa
½ förp
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad zucchini: Skär zucchini i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills zucchinin fått fin färg.
  3. Ris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Dressing: Strimla salladslök. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål. Tillsätt pressad limesaft, neutral olja, spiskummin, chili flakes (efter egen smak) och lite salt. När zucchini är klar, blanda ner dressingen. 
  5. Till servering: Häll av och skölj majs och svarta bönor. Tärna avokado och fetaost. Strimla salladslök. 
  6. Lägg basmatiris i skålar. Fördela rostad zucchini, majs, svarta bönor, avokado, fetaost, salladslök och tomatsalsa över riset. Toppa med koriander.