30-40
16
Points®värde per portion
Kalkonburgare med curry- och äppelyoghurt
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- äggula
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
Curry- och äppelyoghurt
Grönt äpple
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Curry
1 tsk
Kalkonburgare
Kalkonfärs
300 g
Äggula (Ägg)
1 st
Ströbröd (Vete)
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
1 tsk
Tillbehör
Romansallad
¼ st
Tomat
1 st
Morot
2 st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Curry- och äppelyoghurt: Grovriv grönt äpple och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt och curry till en dressing.
- Kalkonburgare: Lägg kalkonfärs i en bunke. Blanda med äggula, ströbröd, salt och nymald svartpeppar. Forma till två burgare.
- Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek burgarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
- Tillbehör: Skär tomat i skivor. Bryt blad av romansallad. Skala morötter och skär i stavar.
- Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
- Fyll hamburgerbröd med sallad, tomat, burgare och dressing. Servera med morotsstavar.