Pork ramen - Nudelsoppa med chilistekt fläskfärs, löskokt ägg och koriander
20-30
Laktosfri

Pork ramen - Nudelsoppa med chilistekt fläskfärs, löskokt ägg och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja
  • salt
  • ägg

Buljong

Ingefära
1 bit
Vatten
7 ½ dl
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Champinjoner
125 g
Pak choy
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
Vitvinsvinäger
½ msk

Chili- och vitlökstekt fläskfärs

Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ tsk
Salt
½ tsk

Till servering

Ägg (Ägg)
1 st
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 693 kcal
  • Fett 37 g
  • Kolhydrater 54 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till nudlarna i steg 6. Koka även upp en liten kastrull med vatten till äggen i punkt 3.
  2. Buljong: Skala och skiva ingefära. Lägg i en rymlig kastrull och tillsätt vatten, japansk soja och kycklingbuljong. Koka upp och låt sedan sjuda på låg värme till servering.
  3. Ägg: Lägg ner ägg i den lilla kastrullen med kokande vatten, låt koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten. Skala äggen. 
  4. Grönsaker till buljong: Kvarta champinjoner. Skär pak choy i mindre bitar. 
  5. Chili- och vitlökstekt fläskfärs: Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller wok. Fräs fläskfärs, pressad vitlök, chili flakes och salt ca 8 min, tills den fått fin färg och är frasig.
  6. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  7. Buljong: Tillsätt champinjoner och pak choy till buljongen, låt sjuda ca 1 min. Dra från värmen och smaka av med sesamolja och vitvinsvinäger.
  8. Halvera äggen. Lägg upp kokta nudlar i fyra djupa skålar. Häll buljong med grönsaker över nudlarna. Toppa med fläskfärs, ägg och koriander. Servera direkt.