Spaghetti med italiensk ost, råstekt grön sparris och rostad mandel
20-30
Vegetariskt

Spaghetti med italiensk ost, råstekt grön sparris och rostad mandel

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Ruccola
30 g

Pastasås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
1 st
Salt
Svartpeppar

Råstekt sparris

Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 692 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
  2. Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en skål till servering.
  3. Pastasås: Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs i en liten kastrull med smör ca 2 min. Pudra ner vetemjöl. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 1 min. Tillsätt vispgrädde och sjud ytterligare ca 3 min. Finriv Tanelliost och blanda ner i såsen. Mixa ihop med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Koka spaghetti enligt tidsangivelsen på förpackningen.
  5. Råstekt sparris: Skär bort roten från grön sparris, ca 2 cm. Skär sedan sparrisen i ca 3 cm långa bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs sparris ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  6. Blanda nykokt pasta med pastasås och ruccola. Servera toppad med råstekt sparris och rostad mandel.