Grekiska fläskfärsbullar med citron, krämig gurksallad och bulgur
25-35

Grekiska fläskfärsbullar med citron, krämig gurksallad och bulgur

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar

Grekiska fläskfärsbullar

Citron, zest
1 st
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
½ tsk
Örtmix
½ förp
Fläskfärs
250 g
Olivolja

Gurkyoghurt

Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Röd paprika
1 st
Mixsallad
65 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 629 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Grekiska fläskfärsbullar: Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en bunke. Blanda ner ströbröd, mjölk, salt, örtmix och fläskfärs. Forma färsen till ca 10 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna runtom ca 7 min, tills de är helt genomstekta.
  3. Gurkyoghurt: Tärna snackgurka. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Skär röd paprika i stavar och lägg på ett litet fat. Klyfta resten av den använda citronen. Lägg upp mixsallad i en serveringsskål. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera grekiska fläskfärsbullar med bulgur, gurkyoghurt, sallad, paprika och citronklyfta.